Kontakt  |  Udskriv  |  Sitemap   
Nyheder

NYHED!
Miljøvenlig voks smelter
Læs mere

NYHED!
Kurser i at holde bier
Læs mere

Om indehaveren
Bendt Cort Hansen
Læs mere

Bifamilier til salg
Vi producerer bier til dig
Læs mere

Salg af Honning
Undgå forretningernes høje avancer
Læs mere

Ny hjemmeside
Nyt opdateret site
Læs mere

Om indehaveren
 
 
 
Bendt Cort Hansen har gennem mere end 20 år beskæftiget sig med avl af bier og produktion af forskelligt honning.

Honningens beskaffenhed afhænger af de blomster, som bierne trækker på- heriblandt raps, som giver et stort udbytte. Lynghonning kendes på dens unikke smag, der i smagen viger meget fra det man almindeligvis forbinder med honning.

Bendt Cort Hansen har gennem årene fremavlet en stamme af bier, der er rolige, produktive og levestærke over for vores forskellig artede vintre. Dette har han blandt andet gjort ved selektiv udvælgelse og krydsning med stammen, Buckfast.

Bendt Cort er kyndig biavler, hvilket vil sige, at han er bemyndiget til at syne bifamilier, inden de flyttes fra et sted til et andet. Bierne kontrolleres for sygdomssymptomer eller eventuel dårlig pasning af bierne.

Syn af bier er et relativt nyt fænomen, som kom ind i billedet i 90érne, hvor Varomiden gjorde sit indtog i Danmark. Varoamiden er  en snylter tillige med en tæge, der sætter sig på biernes larver, og dermed gør bier svagere.

Bendt Cort producerer flere produkter fra den lille villa i udkanten af Vejle. Mange af disse produkter har relation til brugen af honning, heriblandt mjød og kager.
 
 


Kildeparken 18      |      DK-7120  Vejle      |      TLF +45 75 81 56 08         |      MOB +45 22 42 85 67      |      bendtcorthansen@gmail.com